Myslete na funkčnost, a pořiďte si dobře naplánovanou kancelář

Může běžná kancelář poskytnout co nejlepší podmínky pro vše, co je třeba udělat během běžného pracovního dne? Ano, pokud jsou kancelářské prostory rozděleny do zón s různými funkcemi a typy zaměření - od společenských a konferenčních místností až po nerušenou práci u pevných stolů a v menších zasedacích místnostech. Zde je několik tipů, jak si můžete naplánovat kancelář tak, abyste vytvořili lepší pracovní prostředí pro všechny své kolegy.

Příjemné vstupní prostory a prostory pro zákazníky

Začneme-li u vchodu, jedná se především o místo setkávání. Zaměstnanci, zákazníci, dodavatelé, dodavatelé zboží - všichni jsou zde vítáni. Vzhledem k tomu, že se zde mluví a někdy může být trochu hlučno, místnosti pro práci, která vyžaduje ticho a soustředění, by měly být umístěny raději v určité vzdálenosti. Na druhou stranu lze konferenční místnost umístit v blízkosti vchodu, aby personál nebyl rušen návštěvníky, kteří se pohybují po areálu.

Jak tedy zařídit, aby vstup vypadal dobře? Dobrou péčí o návštěvníky! Nejlepší je mít recepci s obsluhou, která hosty přivítá a provede. Obsluhu nemáte? Umístěte cedule, aby návštěvníci, kteří vás navštíví poprvé, hned věděli, kde se mají zaregistrovat, a necítili se ztraceni.

Kontaktujte nás pro bezplatnou konzultaci

Modulární sedačky Variety
Sedačky Variety v prostředí kanceláře

Společenská setkání, schůzky a hry ve společenské místnosti

Vstup se promění ve společenskou místnost s příjemným posezením. Hosté a zaměstnanci pak mohou sdílet prostor ve jménu flexibility. Kromě posezení u kávy a společenského setkání je salonek vhodný i pro neformální schůzky s kolegy a zákazníky.

Pokud máte místo, můžete přidat hravý prvek, při kterém se vám společně rozproudí tep. Pohyb a občasné přemýšlení o něčem jiném přináší radost a energii a také pomáhá zvyšovat výkonnost. Kromě toho je chvíle uvolněné pospolitosti dobrou příležitostí pro budování týmu.

Pohled na jednací stůl, židle a tabuli

Konferenční místnosti pro velká setkání

Velká klasická konferenční místnost je ideální pro prezentace klientům a zasedání představenstva, ale je flexibilně uspořádaná pro maximální užitek: několik malých skládacích stolů namísto jednoho velkého umožňuje snadnou změnu uspořádání z tradičního zasedání na workshop nebo menší schůzku. Nástěnnou tabuli můžete doplnit mobilními tabulemi, například pro skupinovou práci. Pokud si vyberete stohovatelné židle, můžete snadno odložit ty, které se nepoužívají.

Pohled na open space kancelář

Hybridní a spolupracující prostředí

Kombinujete práci doma s prací v kanceláři? Pak je dobrou volbou kancelářské prostředí bez pevných míst, které nabízí velkou flexibilitu. Ráno si vyberete volný stůl, připojíte počítač a můžete začít pracovat. Otevřený půdorys je vhodný i pro stálá pracoviště, kde zaměstnanci pracují v těsné blízkosti. V obou případech můžete potřebovat odlehlé místo pro rychlou schůzku, kde se můžete rychle sejít, aniž byste rušili ostatní. Tiskárny a kávovary jsou umístěny centrálně - pro optimální tok a efektivitu.

Akustické sedačky v kanceláři

Udělejte vstup trochu osobnější

Zamyslete se nad komfortem kancelářského prostředí. Rozdělte úložné prostory a paravány tak, abyste vytvořili osobní sféry, a použijte koberce a akustické panely, abyste vytvořili příjemné zvukové prostředí. Doplňte je malými tichými místnostmi nebo kabinami, které umožní nerušenou konverzaci. Využívejte co nejvíce denního světla, ale umístěte stoly a monitory tak, aby světlo přicházelo z kratší strany, aby nedocházelo k oslnění a odrazům.

Pohled na kancelářské buňky

Menší pracovní prostory pro lepší soustředění

Máte u vás v kanceláři oddělené místnosti? Zvažte, zda umožnit zaměstnancům, kteří potřebují soukromí - nebo pevný pracovní prostor - pracovat především tam. V závislosti na velikosti těchto místností zde může někdy pracovat více lidí - dejte si proto pozor, koho do dvojice obsadíte, aby všichni měli stejné možnosti soustředění.

Pohled na jídelnu
Pohled na odpočinkovou zónu

Více využívaná flexibilní jídelna

Využíváte několikrát denně jídelnu, abyste si odpočinuli a načerpali nové síly? Je po zbytek času prázdná? Pak jste získali nevyužitý zdroj, který lze s několika doplňky - stoly, závěsy a paravány - dobře využít od rána do večera. Flexibilní místnost, kterou lze využít pro schůzky všeho druhu, pro chvíle soukromé práce, ale i pro jídlo a rozhovory.

Pohled na oddělené zázemí kanceláře

Přemýšlejte o funkcích, pohybech a flexibilitě

Klíčovými slovy pro úspěšný design kanceláří jsou funkce, plynulost a flexibilita. Plánováním toho, co se bude dělat, jak se budou lidé v prostoru pohybovat a že některé oblasti lze využít k více než jedné věci, lze zlepšit každou kancelář. Rozdělení prostoru na zóny s různou úrovní zaměření - individuální práce, schůzky a odpočinek - je jednoduše nejlepší způsob, jak vytvořit prostor pro všechno a všechny v kanceláři.


Chcete pomoci s vytvořením dobře navržené kanceláře? Obraťte se na nás s pomocí při navrhování interiérů.