Protiúnavová rohož odlehčí vašemu tělu na pracovišti

Ulehčete svému tělu s pracovní rohoží

Pracovní podložky hrají klíčovou roli v profesích vyžadujících hodně stání. Ať už jde o práci na montážní lince, u pokladny nebo na balící stanici, dlouhé stání si vybírá daň na těle. Ergonomická protiúnavová rohož s polstrováním může udělat obrovský rozdíl.

Mnohostranné výhody rohoží na pracovišti

Každým krokem na tvrdé podlaze je tělo namáháno. Při dopadu nohy na tvrdý povrch dochází k řetězové reakci. Od chodidel pokračuje náraz směrem nahoru do kolen, boků a zad. Rohože na pracovišti jsou navrženy tak, aby tlumily nárazy a chránily tělo před poškozením. Průmyslové a skladové podlahy jsou často tvrdé a mohou být pro tělo nepříjemné. Pro zlepšení tohoto stavu lze ergonomické rohože umístit na místa, kde se zaměstnanci často pohybují. Polstrování v rohožích zmírňuje nárazy.


Tělo nevydrží zátěž pouze při chůzi. Dlouhodobé stání na tvrdém povrchu nerovnoměrně zatěžuje svaly a zhoršuje krevní oběh. Protiúnavová rohož umožňuje chodidlům a lýtkům provádět mikropohyby, které zlepšují krevní oběh. To pozitivně ovlivňuje celé tělo.


Pod chodidlem se nachází široký vaz zvaný plantární fascie. Pokud je tento vaz přetížený, hrozí riziko vzniku plantární fasciitidy, která může být velmi bolestivá. Používejte měkkou podložku proti únavě, abyste snížili namáhání chodidel, a tím předešli bolesti plantární fasciitidy nebo ji zmírnili. Podložky na pracovišti se doporučují všem, kteří tráví hodně času stáním v práci, ať už v průmyslu, nebo v kanceláři.

Šťastnější pracovní den

Dlouhé stání a chůze mohou snadno vést k oteklým chodidlům a lýtkům nebo k vážným úrazům z přetížení. Díky strategicky umístěným rohožím na pracovišti se riziko bolestivých problémů snižuje. Bezpečné a pohodlné pracovní prostředí přispívá ke spokojenějšímu pracovišti, z čehož těží jak firma, tak její zaměstnanci.

Výběr rohože podle pracovního prostředí

Požadavky na pracovní rohož se liší v závislosti na pracovním prostředí.

Průmyslové, výrobní, montážní a skladové prostory

Chůze a stání na tvrdých průmyslových podlahách může tělo namáhat, což může časem vést k úrazům z přetížení. Naše polstrované, ergonomické průmyslové rohože uleví tělu a vydrží i náročné používání.

  • Pracovní stanice, balicí stanice a pracovní stoly
    Rohože na pracovních místech by měly být stejně dlouhé jako pracovní stůl. Ergonomický přínos rohože na pracovišti se maximalizuje, pokud pokrývá podlahu po celé pracovní ploše. Zkosené okraje minimalizují riziko zakopnutí.

  • Svářečské rohože odolné proti teplu
    Pro svářečské práce musí být rohož kromě odlehčujícího účinku také žáruvzdorná a samozhášivá.

  • Rohože ESD chrání elektroniku
    Elektronika je velmi citlivá na výboje a může být poškozena již při napětí 100 V. ESD rohože hrají v této situaci klíčovou roli, protože za takových okolností uzemňují statickou elektřinu.

Je dobré mít v dobře naplánovaných skladech

Vlhké místnosti a šatny

Pro zvýšení bezpečnosti je zde nutná gumová rohož s protiskluzovou ochranou. Nezbytností je dobré odvodnění, aby voda snadno odtékala. Koberce v mokrých místnostech by se měly snadno udržovat čisté a svěží, aby se zajistila dobrá hygiena. I zde by měly být rohože měkké a pohodlné na stání.

Kuchyně, restaurace a potravinářský průmysl

Při manipulaci s potravinami je nejdůležitější hygiena, proto se pracovní rohože v těchto prostředích musí snadno čistit. Podlahy se snadno umažou a namočí, proto je nutná kvalitní protiskluzová ochrana, aby se předešlo nehodám. Tento typ pracoviště často zahrnuje dlouhodobé stání, které je únavné pro chodidla, nohy a záda. Ergonomická rohož snižuje riziko úrazů z přetížení.

Mnozí zapomínají na revizi a výměnu opotřebovaných rohoží na pracovišti, což snižuje jejich ergonomický účinek.
Michel Andersson, Produktový konzultant ve společnosti AJ Produkty

Opotřebení rohoží na pracovišti

Pravidelně kontrolujte rohože na pracovišti. Časem se opotřebují a ztratí část své pružnosti, takže už neposkytují stejný úlevový účinek, jako když byly nové. Struktura rohože se také opotřebovává a zhoršuje se její protiskluzová vlastnost. Kvalitní rohože na pracovišti mají velmi dlouhou trvanlivost, ale nic netrvá věčně.

Obraťte se na nás s žádostí o radu

Ve společnosti AJ Produkty máme bohaté zkušenosti s různými typy pracovních prostředí. Pokud potřebujete poradit, jak by se vaše pracoviště mohlo stát ergonomičtějším, rádi vám pomůžeme. Kontaktujte nás telefonicky, prostřednictvím chatu nebo e-mailu a zjistěte, jak můžeme pomoci vám a vaší společnosti.

Časté dotazy

Kontaktujte nás a získejte návrh vybavení interiéru na míru

Vyplňte následující formulář a my se vám během následujících 2 pracovních dnů ozveme.
Typ organizace
Vaše zprávaPřílohy
Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasíte s Ochranou osobních údajů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...