Klasická školní lavice nebo nastavitelný školní stůl - Poradíme vám, jak vybrat tu správnou alternativu

Školní lavice nebo výškově nastavitelný stůl ve třídě - najděte správnou alternativu

Pokud jde o vytvoření dobrého a pohodlného prostředí pro výuku studentů, hraje nábytek zásadní roli. Jedním z nejzákladnějších a nejdůležitějších prvků ve třídě je proto studentský stůl. Pojďme se podívat na to, co byste měli zohlednit při výběru modelu stolu, jaké typy jsou k dispozici a proč mohou být výškově nastavitelné školní stoly výbornou volbou - jak pro studenty s velkým množstvím energie, tak pro ty, kteří jí potřebují načerpat znovu.
Jonas Emanuelson

Co byste měli zvážit při výběru stolu?

Při výběru školního stolu je třeba zvážit několik faktorů. Příliš vysoký nebo příliš nízký stůl může vést k nepohodlnému sezení a potenciálním zdravotním problémům, jako jsou bolesti zad. Vzhledem k tomu, že studenti jsou obvykle různě vysocí, je výhodné nejprve vybrat psací stoly a poté mít židle, které lze výškově nastavit - nebo jsou k dispozici v různých výškách. Všichni tak mají stejnou možnost správně sedět.

Důležitý je také materiál, ze kterého je stůl vyroben. Měl by být dostatečně odolný, aby vydržel každodenní opotřebení, a měl by se snadno čistit. Všechny školní lavice společnosti AJ Produkty byly testovány pro použití ve školním prostředí a mají odolné desky. V závislosti na zvolené lavici jsou k dispozici tři možnosti materiálu stolní desky:

  • Standardní vysokotlaký laminát
  • Akustický vysokotlaký laminát (HPL)
  • Akustické linoleum
Výběr správné školní lavice je důležitou součástí vytváření pozitivního a produktivního vzdělávacího prostředí. Zvážíte-li ergonomické potřeby studentů a výhody rozmanitosti a přizpůsobitelnosti, mohou být například výškově nastavitelné školní stoly vynikající volbou do třídy.
Jonas Emanuelsson, vedoucí školní kategorie ve společnosti AJ Produkty

Výhody výškově nastavitelných školních lavic

Výškově nastavitelné školní lavice jsou vynikajícím prostředkem k podpoře mobility ve třídě, což je obzvláště důležité, protože výzkumy ukazují, že dlouhé sezení může být škodlivé pro zdraví dětí. S výškově nastavitelnými lavicemi mohou žáci vstát a pracovat, pokud cítí potřebu změny, což může pomoci zlepšit jejich soustředění. Pro studenty, kteří potřebují uvolnit další energii, může být dobrou volbou kombinace výškově nastavitelného stolu a stolního rotopedu, zatímco student, který se potřebuje odreagovat, může mít prospěch z toho, že si stoupne a rozproudí krevní oběh.

Tip! Změňte pouze svrchní desku

To, že je stůl opotřebovaný, neznamená, že je třeba ho vyměnit celý. Často je nejvíce opotřebovaná pracovní deska, zatímco rám má delší životnost. Obraťte se na náš zákaznický servis a zjistěte, zda můžete vyměnit pracovní desku místo nákupu celého nového stolu!

Žáci ve třídě

Zlepšení akustického prostředí ve školách

Hluk a hlasité zvuky mohou být vnímány jako stresující a mají negativní dopad na soustředění studentů i zaměstnanců. Proto jsou školní lavice s tlumicími vlastnostmi jednoduchým způsobem, jak přispět k lepšímu akustickému prostředí ve škole.

Ve společnosti AJ Produkty nabízíme dva typy psacích stolů se zvukově tlumicími deskami - zvukově tlumicí HPL (vysokotlaký laminát) a linoleum. Oba tyto typy tlumí zvuk, který vzniká, pokud například na desku stolu něco upustíte nebo do ní omylem narazíte. Stolní deska z tlumicího HPL má pod sebou korkový povrch, který tlumí hluk, zatímco stolní deska z linolea má pod vlastním povrchem linolea materiál pohlcující hluk. material under själva linoleumytan.

Tipy! Dělení navíc

Se stolovým paravánem získá student vymezený pracovní prostor, což zvyšuje možnost soustředění a koncentrace například při samostatné práci nebo zkouškách.

Potřebujete pomoci s výběrem? Zde je výběr z mnoha našich školních stolů.

  1. Bestseller - Školní psací stůl SONITUS je naším bestsellerem a ideální volbou pro mladší i starší školáky. Psací stůl má ekologický povrch z linolea s označením Swan vyrobený z přírodních a obnovitelných surovin. SONITUS je sériový a dodává se v mnoha různých modelech a velikostech.

  2. Cenově dostupný - náš obdélníkový školní psací stůl BORÅS je robustní a odolnou variantou, která vám za vaše peníze poskytne velkou službu. Povrch z vysokotlakého laminátu se snadno čistí a je velmi odolný, takže stůl je ideální pro školní práci i kreativní projekty. Stůl BORÅS je sériový a dodává se v mnoha různých modelech a velikostech.

  3. Ergonomický - ADJUST je ručně výškově nastavitelná školní lavice vhodná pro děti všech věkových kategorií a výšek. Lavice se zvedá a spouští pomocí praktické plynové pružiny, takže nemusí být připojena k elektrické zásuvce. Díky elegantní konstrukci ji lze snadno přemisťovat podle potřeby.

  4. Klasický - naše školní lavice ACCESS je klasický školní stůl s víkem a praktickým úložným prostorem. Lavice má manuálně nastavitelnou výšku, což usnadňuje práci dětem různých výšek. Konstrukce víka usnadňuje rychlé přepínání mezi nakloněnou a rovnou pracovní plochou. Je vybavena také dvěma háčky.
  5. Tlumení zvuku - Školní psací stůl SONITUS PLUS je odolný psací stůl s membránou tlumící zvuk. Povrch stolu přispívá k lepšímu akustickému prostředí ve třídě pro učitele i studenty tím, že účinně snižuje hluk a hlasité zvuky. Stůl SONITUS PLUS je sériový a dodává se v mnoha různých modelech a vybraných velikostech.

Vilka modeller av elevbord finns?

Naše školní lavice se dodávají v různých modelech, z nichž každý má své vlastní výhody.

  • Menší stoly jsou skvělé pro individuální výuku a poskytují každému studentovi vyhrazený prostor jen pro něj.
  • Skupinové stoly podporují spolupráci a interakci mezi studenty. Často jsou dostatečně velké, aby se do nich vešlo čtyři až šest studentů, takže jsou ideální pro skupinovou práci.
  • Skládací stoly v případě potřeby rychle poskytnou další pracovní prostor. Lze je snadno postavit a stejně snadno uložit.
  • Studentské stoly různých tvarů, jako je lichoběžník nebo trojúhelník, jsou navrženy tak, aby byly flexibilní. Různé modely stolů lze kombinovat, což umožňuje vytvořit více konfigurací, které vyhovují uspořádání místnosti nebo specifickým potřebám studentů.
  • Malý skládací stůl na kolečkách je flexibilní a snadno se přemisťuje. Skládací deska umožňuje stohování několika stolů, které zabírají minimum úložného prostoru.
  • Psací stoly s víkem se hodí zejména do domácích tříd, kde má každý žák svůj vlastní stůl s úložným prostorem pro školní pomůcky a drobné osobní věci.
Ještě před několika lety byly klasické školní lavice téměř na ústupu a místo nich se začaly používat úložné prostory, kam si studenti mohli ukládat své studijní materiály. Všimli jsme si však, že zájem o ně opět roste. Studentům pomáhá, když mají své materiály přímo v lavici, takže nemusí během vyučovací hodiny běhat pro věci a shánět je.
Jonas Emanuelsson, vedoucí kategorie pro školy ve společnosti AJ Produkty

Shrnutí

Při výběru školních lavic do učebny je důležité, aby byly ergonomicky vhodné pro studenty a zároveň přispívaly k dobrému studijnímu prostředí. V závislosti na potřebách si můžete vybrat z mnoha různých typů psacích stolů. Ve společnosti AJ Produkty nabízíme modely s povrchem tlumícím zvuk, stoly s vlastním úložným prostorem a výškově nastavitelné stoly. Všechny školní lavice jsou testovány pro použití ve školním prostředí a mají odolné desky, které jsou podle modelu k dispozici ve standardním vysokotlakém laminátu, vysokotlakém laminátu s tlumením zvuku nebo linoleu s tlumením zvuku.

Kontaktujte nás pro více informací

Až budete připraveni na modernizaci školních lavic, jsme tu pro vás. Obraťte se na nás a získejte individuální služby a odborné znalosti, které vám zajistí to nejlepší řešení pro vaše potřeby!

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...