Mezinárodní den žen - co pro nás v AJ Produkty znamená rovnost žen a mužů?

Mezinárodní den žen - co pro nás v AJ Produkty znamená rovnost žen a mužů?

Ve společnosti AJ Produkty se snažíme být pracovištěm, kde mají všichni stejné příležitosti k růstu. Proto si chceme připomenout Mezinárodní den žen a informovat vás o naší práci v oblasti rovnosti žen a mužů.
Žena

Helena Christensen, ředitelka pro lidské zdroje v AJ Produkty

Jak přistupujeme v AJ Produkty k rovnosti žen a mužů?
- Na této problematice aktivně pracujeme a naše práce přesahuje rámec povinných zákonných opatření. Pro nás je samozřejmé, že AJ by měla být otevřeným, inkluzivním a rovným pracovištěm. A rovnost žen a mužů není jen o pohlaví. Je třeba respektovat i ostatní potenciální důvody diskriminace jako je etnická příslušnost, věk nebo zdravotní postižení.

Přijetí rovnosti žen a mužů znamená usilovat o svět, kde mají všichni lidé stejná práva a příležitosti. Jde o úsilí o odstranění nerovností a diskriminace. Jde o to dát ženám i mužům stejné příležitosti k tomu, aby jejich hlas byl slyšet, a poskytnout jim zdroje, aby mohli naplno rozvinout svůj potenciál a přispět k rozvoji společnosti.

Při této práci nemůžete odpočívat. Jde o budování a řízení otevřené firemní kultury pomocí správným nástrojů. Když nový manažer nastoupí do AJ, je součástí úvodního programu školení v oblasti inkluzivního vedení. Pro nás je to o tom, abyste měli okamžitě jasno v tom, co od vás jako od vedoucího očekáváme a že inkluze je předpokladem a příležitostí! V roce 2023 zavedeme hloubkový školicí program pro všechny vedoucí pracovníky. Začíná to u vedoucích pracovníků a prvním krokem je uvědomění si nerovností a diskriminace, které ve společnosti existují.

Ještě něco, co je obzvlášť důležité?
- Chceme našim zaměstnancům pomoci skloubit pracovní a rodinný život - a zejména podporujeme rovnoměrné čerpání rodičovské dovolené. Protože čím více otců převezme svůj díl odpovědnosti, tím snadněji se budou ženy ucházet o pracovní místa za stejných podmínek. V dlouhodobém horizontu to snad povede ke kultuře společnosti, kde pohlaví vůbec nebude hrát roli.

Jak vnímáte význam Mezinárodního dne žen?
- Je to připomínka toho, jak lidé v předchozích generacích bojovali za věci, které dnes považujeme za samozřejmé, jako je volit a mít práci. Zdůrazňováním této a dalších skutečností můžeme podpořit a povzbudit jednotlivce, aby překonávali překážky a šli za svými sny.

Co pro vás znamená rovnost žen a mužů?

 

Žena
Frida
Alicia
Johanna
Matilda
Sara
Amanda
Maren
Therese
Linda
IWD Yennenga

Chcete se dozvědět více o naší práci v oblasti sociální udržitelnosti?

Snažíme se v AJ Produkty o dobrou firemní kulturu, ale také zajistit, aby dodavatelé, se kterými spolupracujeme, dodržovali firemní zásady a pokyny, a abychom se zapojovali do podpory různých charitativních organizací a sdružení.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...